Domácí sekaná z čočky a vloček

Celkový čas: 3 hod 30 min

Domácí sekaná z čočky a vloček

Čas na přípravu 120 mins Čas vaření 90 mins Celkový čas 3 hod 30 min

Ingredience

Pokyny

  1. Lněná semínka zalijte vlažnou vodou v poměru 1:3 a dejte je alespoň na 2 hodiny stranou.
  2. Čočku propláchněte a namočte alespoň na hodinu do vody. Poté vodu slijte a čočku povařte v nové vodě cca 30 minut.
  3. Mezitím si oloupejte a nakrájejte cibuli, česnek a zázvor nadrobno.
  4. Mrkev oškrábejte a nastrouhejte najemno.
  5. Sušená rajčata i kapary nakrájejte na malé kousky.
  6. Do mixéru nasypte vločky, přidejte k nim uvařenou čočku, mrkev, cibuli, česnek, rajčata, kapary, zázvor a hořčici.
  7. Směs ochuťte solí a chilli, v závěru k ní přidejte koriandr.
  8. Všechny ingredience nahrubo rozmixujte.
  9. Troubu předehřejte na 170 °C.
  10. Formičku vyložte pečicím papírem, nebo použijte silikonovou s nepřilnavým povrchem.
  11. Čočkovou směs vtlačte do formy, posypte slunečnicovými semínky a v předehřáté troubě pečte zhruba 45 minut dozlatova.
  12. Teplou nebo vychladnou sekanou servírujte na kousku celozrnného pečiva, s bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem.
Receptová karta - Powered by WP Delicious