Polévka z čočky s hlívou ústřičnou

Polévka z čočky s hlívou ústřičnou

Ingredience

Pokyny

  1. Čočku předem namočte alespoň na hodinu.
  2. Namočenou čočku propláchněte, zalijte ji vývarem, přihoďte k ní tymián a hřebíčky, přisypte kurkumu a přiveďte k varu. Čočku vařte po dobu 30–40 minut.
  3. Zatímco se čočka vaří, nakrájejte na kolečka cibuli a opečte ji na nepřilnavé pánvi spolu s hlívou ústřičnou. Po chvilce je podlijte trochou vody a pod pokličkou krátce poduste.
  4. Po uvaření čočky vyjměte z hrnce tymián i hřebíčky, přihoďte do něj cibuli i hlívu a vše zalijte kokosovým mlékem.
  5. Polévku ochuťte kardamomem, skořicí, česnekem a vařte dalších 10 minut.
  6. V závěru přihoďte do polévky koriandr. Část můžete použít na ozdobu.
Receptová karta - Powered by WP Delicious