Božské domácí loupáky ze špaldové mouky a máku

Božské domácí loupáky ze špaldové mouky a máku

Ingredience

Cooking Mode Disabled

Pokyny

  1. Mouku, cukr, sůl, vanilku a droždí zlehka promíchejte.
  2. Vlažné mléko a olej přilijte k suchým ingrediencím.
  3. Zadělejte těsto, poprašte ho moukou a zakryté ho nechte alespoň 2 hodiny kynout.
  4. Vykynuté těsto rozdělte na stejně velké díly. Každý díl rozválejte do tvaru trojúhelníku.
  5. Rozválené těsto zaviňte od širší strany směrem ke špičce, konce rohlíku zahněte směrem dovnitř.
  6. Rohlíky přendejte na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte je čistou utěrkou a nechte další hodinu kynout.
  7. Vykynuté rohlíky potřete rozšlehaným mlékem spolu se sirupem, posypte mákem a vložte do předehřáté trouby na 180 °C na cca 20 minut. Doba pečení se může lišit v závislosti na velikosti rohlíků a typu trouby.
Receptová karta - Powered by WP Delicious
Min
Share it on your social network