-
Uvaříme si zeleninový vývar.
-
Na lžíci olivového oleje restujeme nadrobno nakrájenou šalotku.
-
Lehce osolíme a přidáme oloupanou a nakrájenou syrovou bramboru.
-
Krátce promícháme a zalijeme zhruba ¾ vývaru.
-
Bramboru uvaříme pod pokličkou doměkka.
-
Přidáme hrášek, špenát, kadeřávek, pažitku a vaříme ještě pár minut.
-
Poté mixujeme v pyré, opatrně vlijeme zbytek vývaru a dále mixujeme.
-
Množství vývaru záleží, jak moc jemnou polévku chceme.
-
Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a opět mixujeme.
-
Před podáváním ještě prohřejeme.
-
Zelený krém rozdělíme do misek, ozdobíme např. špenátem, kadeřávkem, výhonky, bylinkami a ihned podáváme.