Slzovka s krevetami a houbami

Ingredience

Cooking Mode Disabled

Pokyny

  1. Slzovku namočte alespoň na 1 hodinu do vody. To samé proveďte s houbami.
  2. Cibuli a česnek zbavte slupky a obojí nakrájejte nadrobno.
  3. Chilli papričku také nakrájejte nadrobno.
  4. V hlubší pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm cibuli, česnek i chilli papričku.
  5. Do pánve přidejte krevety a slzovku a opět orestujte.
  6. Nyní přidejte houby. Vodu nevylévejte!
  7. Vše podlijte bílým vínem, které nechte vyvařit.
  8. Poté přilijte vodu, ve které byly namočeny houby a pokud je to málo, přidejte ještě vodu či zeleninový vývar tak, aby vše bylo ponořeno.
  9. Přidejte sůl a vařte na mírném plamenu cca 20–30 minut do změknutí slzovky. Podle potřeby podlévejte vodou.
  10. Když je slzovka měkká, směs ochuťte lahůdkovým droždím a tamari omáčkou. Dle chuti přidejte třeba ještě sůl.
  11. Chvilku ještě provařte a můžete ihned servírovat.
  12. Hotový pokrm můžete ozdobit čerstvými bylinkami – listovou petrželkou, koriandrem anebo jarní cibulkou.
Receptová karta - Powered by WP Delicious
Min
Share it on your social network