Pravý houbový kuba z krup, česneku a bylinek

Pravý houbový kuba z krup, česneku a bylinek

Ingredience

Cooking Mode Disabled

Pokyny

  1. Kroupy omyjeme a přes noc namočíme, aby se rychleji uvařily.
  2. To stejné uděláme i se sušenými houbami.
  3. Následující den troubu předehřejeme na 170 stupňů.
  4. Kroupy propláchneme a uvaříme ve slané vodě doměkka zhruba 20 minut.
  5. Scedíme a necháme okapat.
  6. Na olivovém oleji restujeme dozlatova na drobné kostičky nakrájenou cibuli, kterou osolíme.
  7. Přidáme kmín, houby a krátce podusíme.
  8. Dochutíme česnekem, majoránkou, petrželkou, solí, pepřem.
  9. Ke směsi přimícháme uvařené kroupy, důkladně promícháme a přendáme do zapékací nádoby.
  10. Zapékáme zhruba 20 minut.
  11. Zdobíme čerstvou petrželkou a ihned podáváme. Kuba výborně chutná i 2. den – po uležení v lednici.
Receptová karta - Powered by WP Delicious
Min
Share it on your social network