Velikonoční beránek zdravě

Velikonoční beránek zdravě

Ingredience

Pokyny

  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
  2. Ve velké míse smícháme pšeničnou mouku se špaldovou, práškem do pečiva, citrónovou kůrou, rozinkami a mandlemi.
  3. V menší misce prošleháme jogurt s vanilkovým extraktem, olejem a sirupem.
  4. Tekutou směs přilijeme k sypké a zpracujeme v tekutější těsto.
  5. Formu na beránka vymažeme olejem, vysypeme moukou, na místo, kde bude nos a oči, vložíme rozinky a opatrně vlijeme těsto.
  6. Beránka pečeme v předehřáté troubě zhruba 40 minut.
  7. Necháme ho 5-10 minut vychladnout a opatrně ho vyklopíme.
  8. Na závěr můžeme beránka ozdobit mašličkou a pocukrovat ho dle libosti.
Receptová karta - Powered by WP Delicious