-
Plechovku kokosového mléka dáme na pár hodit chladit do lednice.
-
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
-
Červenou řepu si upečeme či uvaříme doměkka.
-
Necháme zchladnout, oloupeme a rozmixujeme v hladké pyré s trochou vody.
-
V míse smícháme rýžovou mouku s ovesnou, kakaovým práškem, kokosovým cukrem, práškem do pečiva a špetkou.
-
V menší misce prošleháme roztopený kokosový olej s vanilkovým extraktem, rostlinným mlékem a řepovým pyré.
-
Tekutou směs vlijeme k sypké, důkladně zpracujeme v tekutější těsto.
-
Těsto vlijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem a pečeme zhruba 50 minut.
-
Mezitím si připravíme šlehačku.
-
Otevřeme plechovku kokosového mléka, použijeme pouze tučnou část a vyšleháme ji spolu s vanilkovým práškem, šťávou z červené řepy a rýžovým sirupem v tuhou šlehačku.
-
Vychladlý korpus můžeme přepůlit a promazat jej i uprostřed. Na obrázku je potřený jen na povrchu a ozdobený hroznovým vínem.
-
Víme, že se vás už sbíhají sliny, ale aspoň chvilku by si dort měl odpočinout v lednici.