Zdravý dort pro vegany

Zdravý dort pro vegany

Ingredience

Na korpus

Na šlehačku

Pokyny

  1. Plechovku kokosového mléka dáme na pár hodit chladit do lednice.
  2. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
  3. Červenou řepu si upečeme či uvaříme doměkka.
  4. Necháme zchladnout, oloupeme a rozmixujeme v hladké pyré s trochou vody.
  5. V míse smícháme rýžovou mouku s ovesnou, kakaovým práškem, kokosovým cukrem, práškem do pečiva a špetkou.
  6. V menší misce prošleháme roztopený kokosový olej s vanilkovým extraktem, rostlinným mlékem a řepovým pyré.
  7. Tekutou směs vlijeme k sypké, důkladně zpracujeme v tekutější těsto.
  8. Těsto vlijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem a pečeme zhruba 50 minut.
  9. Mezitím si připravíme šlehačku.
  10. Otevřeme plechovku kokosového mléka, použijeme pouze tučnou část a vyšleháme ji spolu s vanilkovým práškem, šťávou z červené řepy a rýžovým sirupem v tuhou šlehačku.
  11. Vychladlý korpus můžeme přepůlit a promazat jej i uprostřed. Na obrázku je potřený jen na povrchu a ozdobený hroznovým vínem.
  12. Víme, že se vás už sbíhají sliny, ale aspoň chvilku by si dort měl odpočinout v lednici.
Receptová karta - Powered by WP Delicious