Dušený lilek s houbami a miso pastou

Dušený lilek s houbami a miso pastou

Ingredience

Pokyny

  1. Lilek omyjte, osušte, položte na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte lžící oleje, osolte a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C na cca 40 minut.
  2. V hrnci na lžíci oleje nechte zesklovatět oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  3. Po chvíli k nim přidejte očištěné a na malé kousky nakrájené žampiony, které nechte krátce orestovat.
  4. Přidejte tamari, limetkovou šťávu a arašídové máslo.
  5. Vše zalijte kokosovým mlékem a pod pokličkou poduste do vypaření většiny tekutin.
  6. Upečený lilek pokrájejte na menší kousky a přidejte do hrnce k žampionům.
  7. Houbovo-lilkovou směs ještě krátce poduste, osolte, opepřete a servírujte s rýží a koriandrem.
Receptová karta - Powered by WP Delicious