Lotrinský quiche

Lotrinský quiche

Ingredience

Pokyny

  1. Zpracujeme si těsto, které si připravíme z mouky, másla, vody a špetky soli.
  2. Prohněteme ho a necháme odpočinout alespoň hodinu.
  3. Po odležení poválíme těsto a vložíme do formy na koláč, kterou jsme lehce potřeli olivovým olejem.
  4. Těsto rozprostřeme i po stranách formy.
  5. Na cibulovou náplň budeme potřebovat cibuli nakrájenou na větší proužky.
  6. Orestujeme je na rozpálené pánvi dozlatova společně s kousky slaniny.
  7. Slijeme přebytečný tuk, osolíme, opepříme a okořeníme provensálskými bylinkami.
  8. Nyní zbývá do směsi pouze nastrouhat sýr a přidat zakysanou smetanu se žloutky.
  9. Vše patřičně promícháme a vlijeme do připravené dortové formy.
  10. Vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme asi 30-40 minut.
Receptová karta - Powered by WP Delicious