Include in Print View:
Název
Recipe Content
Info
Popis
Obrázky
Ingredience
Pokyny
Obsah živin
Poznámky
Extended Content
Sociální sdílení
O autorovi
Stránka s poděkováním
Tisk
Increase Text
Decrease Text
Zelené kari s krůtím masem
Způsob přípravy:
Vaření
Kuchyň:
Bez laktózy
,
Bez lepku
Uplatnění:
Obědy a večeře
Ingredience
400
g
krůtích prsou
1
cibule
řepkový olej
200
ml
kuřecího vývaru
400
ml
kokosového mléka
50
g
zeleného kari
2
polévkové lžíce kvalitní sójové omáčky
sůl
trocha bramborového škrobu na zahuštění
máta na ozdobení
Pokyny
1
Krůtí prsa omyjte a nakrájejte je na větší kostky či nudličky.
2
Cibuli pokrájejte nadrobno.
3
Do hluboké pánve nalijte olej.
4
Na rozpálený olej vhoďte nakrájenou cibuli.
5
Když zesklovatí, přidejte do pánve krůtí maso a ze všech stran orestujte.
6
Přidejte kari, promíchejte a přilijte vývar.
7
Pánev zakryjte a nechte probublávat cca 10 minut, dokud se vývar nezredukuje.
8
Poté přidejte kokosové mléko, sójovou omáčku a sůl.
9
Nechte opět provařit, dokud se tekutina nezredukuje.
10
Pokud se vám zdá omáčka řídká, smíchejte trochu bramborového škrobu v troše vody, rozmíchaný škrob vlijte do omáčky a nechte 10 minut provařit.
11
Podávejte s rýží, zdobené čerstvou mátou.