V míse smícháme rýžovou mouku s ovesnou, kakaovým práškem, kokosovým cukrem, práškem do pečiva a špetkou.
6 V menší misce prošleháme roztopený kokosový olej s vanilkovým extraktem, rostlinným mlékem a řepovým pyré.
7 Tekutou směs vlijeme k sypké, důkladně zpracujeme v tekutější těsto.
8 Těsto vlijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem a pečeme zhruba 50 minut.
9 Mezitím si připravíme šlehačku.
10 Otevřeme plechovku kokosového mléka, použijeme pouze tučnou část a vyšleháme ji spolu s vanilkovým práškem, šťávou z červené řepy a rýžovým sirupem v tuhou šlehačku.
11 Vychladlý korpus můžeme přepůlit a promazat jej i uprostřed. Na obrázku je potřený jen na povrchu a ozdobený hroznovým vínem.
12 Víme, že se vás už sbíhají sliny, ale aspoň chvilku by si dort měl odpočinout v lednici.