Include in Print View:
Název
Recipe Content
Info
Popis
Obrázky
Ingredience
Pokyny
Obsah živin
Poznámky
Extended Content
Sociální sdílení
O autorovi
Stránka s poděkováním
Tisk
Increase Text
Decrease Text
Zapečená dýně s bramborem: Zdravá příloha i hlavní chod
Způsob přípravy:
Pečení
Kuchyň:
Bez laktózy
,
Bez lepku
,
Vegan
,
Vegetarian
Uplatnění:
Přílohy
Ingredience
10 středně velkých brambor
1/2 větší dýně Hokkaido
bílá cibule
zeleninový vývar
2 lžíce řepkového oleje
lžíce lahůdkového droždí bez sladu
špetka himalájské soli
300 ml rostlinné smetany
čerstvá i sušená směs bylinek
Pokyny
1
Brambory i dýni oloupejte, zalijte vroucím vývarem a vařte doměkka.
2
Uvařené brambory nakrájejte na plátky, dýni na stejně velké kousky. Vývar odložte stranou.
3
Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.
4
Zapékací mísu vytřete olejem, dno pokryjte cibulí a na ni střídavě vrstvěte brambory s dýní a bylinkami.
5
V závěru vše přelijte vývarem vyšlehaným s rostlinnou smetanou, lahůdkovým droždím a solí.
6
Brambory s dýní pečte v předehřáté troubě na 180 °C cca 40 minut.