Include in Print View:
Název
Recipe Content
Info
Popis
Obrázky
Ingredience
Pokyny
Obsah živin
Poznámky
Extended Content
Sociální sdílení
O autorovi
Stránka s poděkováním
Tisk
Increase Text
Decrease Text
Cizrnová pomazánka s pečenou dýní
Způsob přípravy:
Pečení
Kuchyň:
Bez laktózy
,
Bez lepku
,
Vegan
,
Vegetarian
Uplatnění:
Pomazánky
Ingredience
400
g
vařené nebo konzervované cizrny
1/3
menší dýně hokkaidó
1
stroužek česneku
1
lžíce tahini pasty
1
lžíce vody
1
lžička olivového oleje
1
lžička citrónové šťávy
sůl
pepř
Pokyny
1
Troubu rozpálíme na 185 stupňů Celsia.
2
Dýni zbavíme slupky a pokrájíme ji na menší kostky.
3
Kostičky dýně přesuneme na plech vyložený pečicím papírem.
4
Pokapeme olivovým olejem, lehce osolíme.
5
Pečeme přibližně 40 minut.
6
Cizrnu nasypeme do mixéru a přidáme upečenou dýni.
7
Zakápneme citrónovou šťávou, vodou a olivovým olejem.
8
Přidáme lžičku tahini a prolisovaný stroužek česneku.
9
Směs pořádně rozmixujeme.
10
Pomazánku dochutíme solí a pepřem.