Include in Print View:
Název
Recipe Content
Info
Popis
Obrázky
Ingredience
Pokyny
Obsah živin
Poznámky
Extended Content
Sociální sdílení
O autorovi
Stránka s poděkováním
Tisk
Increase Text
Decrease Text
Čočková polévka s rajčátky
Způsob přípravy:
Vaření
Kuchyň:
Bez laktózy
,
Bez lepku
,
Vegan
,
Vegetarian
Uplatnění:
Polévky
Ingredience
1
lžíce kokosového oleje
1
cibule
1
hrnek červené čočky
8
menších rajčat
1
l vody / zeleninového vývaru
koriandr
římský kmín
sladká paprika
uzená paprika
skořice
sůl
pepř
Pokyny
1
Rajčata omyjeme a nakrájíme na menší kostičky. Případně můžeme také oloupat, pokud nemáte rádi slupky v polévce.
2
Na lžíci kokosového oleje orestujeme cibuli dozlatova.
3
Přidáme čočku, rajčata, promícháme a zalijeme vodou či zeleninovým vývarem.
4
Přiklopíme pokličkou a necháme probublávat zhruba 15–20 minut do změknutí.
5
Dochutíme koriandrem, římským kmínem, sladkou a uzenou paprikou, skořicí, solí a pepřem.
6
Promícháme, odstavíme z plotny a pomocí mixéru rozmixujeme v hladký krém.
7
Nakonec ještě naposledy dochutíme, prohřejeme a podáváme.