Include in Print View:
Název
Recipe Content
Info
Popis
Obrázky
Ingredience
Pokyny
Obsah živin
Poznámky
Sociální sdílení
O autorovi
Stránka s poděkováním
Tisk
Increase Text
Decrease Text
Slané lívance bez kynutí s rajčaty
Způsob přípravy:
Dušení
Kuchyň:
Bez laktózy
,
Bez lepku
,
Vegan
,
Vegetarian
Uplatnění:
Obědy a večeře
Ingredience
Ingredience (na lívance):
1
hrnek pohankové mouky
1
hrnek rostlinného mléka
1
lžíce chia semínek
1
lžička kypřicího prášku do pečiva s vinným kamenem
1
lžička bio jablečného octa
špetka himalájské soli
Ingredience (na soté):
1
hrst cherry rajčat
1
větší cibule
1
stroužek česneku
1
lžička římského kmínu
1
hrst lístků čerstvé bazalky
špetka himalájské soli
Pokyny
1
Mouku, semínka, kypřicí prášek a sůl promíchejte.
2
K suchým ingrediencím přilijte mokré.
3
Vše spojte v hladké těsto husté, avšak tekuté konzistence.
4
Lívance opékejte nasucho na nepřilnavé pánvi z obou stran. Nemáte-li doma lívanečník s antiadhezním povrchem, smažte je na trošce avokádového oleje.
5
Rajčata omyjte, cibuli a česnek oloupejte.
6
Na nepřilnavé pánvi zpěňte na trošce vody nadrobno nakrájenou cibuli.
7
Přidejte k ní nadrobno nakrájený česnek a kmín.
8
Nakonec do směsi přihoďte rajčata a vše společně duste pod pokličkou cca 3 až 5 minut.
9
V závěru k rajčatům přidejte bazalku, přisypte sůl a pánev odstavte z plotny.
10
Lívance potřete vaším oblíbeným tvarohovým sýrem a přelijte rajčatovým soté.