Include in Print View:
Název
Recipe Content
Info
Popis
Obrázky
Ingredience
Pokyny
Obsah živin
Poznámky
Extended Content
Sociální sdílení
O autorovi
Stránka s poděkováním
Tisk
Increase Text
Decrease Text
Nepečený cheesecake s pravou vanilkou a oříšky
Způsob přípravy:
Syrové
Kuchyň:
Bez laktózy
,
Bez lepku
,
Vegan
,
Vegetarian
Uplatnění:
Zdravé mlsání
Ingredience
Na korpus
1
hrnek sušených datlí
1/2
hrnku loupaných mandlí
1/2
hrnku vlašských ořechů
2
lžíce tmavého karobového prášku
Na krém
2
plechovky kokosového krému
1
vanilkový lusk
1
hrnek kešu ořechů
šťáva z 1/2 limetky
datlový sirup
hořká čokoláda na ozdobu
Pokyny
1
Ořechy nechte zaktivovat.
2
Datle také předem namočte.
3
Připravte si dortovou formu a její dno vyložte pečicím papírem.
4
Vodu z datlí, mandlí a vlašských ořechů slijte a vše spolu s karobem vložte do kuchyňského robotu.
5
Rozmixovanou hmotu namačkejte na dno formy a takto hotový korpus dejte na pár hodin do lednice nebo do mrazáku.
6
Kešu ořechy zbavené vody rozmixujte spolu s tužším vrškem kokosového krému a se zbylými ingrediencemi (vyjma čokolády) do hladkého krému.
7
Krém vylijte na korpus, uhlaďte jej do rovna a dort dejte opět vychladit.
8
Pokud jste cheesecake dali do mrazáku, nechte ho před jeho servírováním alespoň 30 minut povolit, nejlépe při pokojové teplotě.
9
Na závěr ho můžete posypat nastrouhanou hořkou čokoládou a dále ozdobit dle vlastní fantazie.