Include in Print View:
Název
Recipe Content
Info
Popis
Obrázky
Ingredience
Pokyny
Obsah živin
Poznámky
Extended Content
Sociální sdílení
O autorovi
Stránka s poděkováním
Tisk
Increase Text
Decrease Text
Domácí chléb plný vlákniny a vitaminů
Způsob přípravy:
Pečení
Kuchyň:
Bez laktózy
,
Bez lepku
,
Low carb
,
Vegan
,
Vegetarian
Uplatnění:
Pečivo
Ingredience
2
a 1/2 hrnku lněných semínek
hrnek studené vody
1
lžička jablečného octa
1/2
lžičky himalájské soli
Pokyny
1
Lněná semínka nameleme na hladkou mouku.
2
K lněné mouce přisypeme sůl, přilijeme vodu a ocet.
3
Všechny přísady důkladně prohněteme vařečkou.
4
Těsto necháme odležet při pokojové teplotě.
5
Cca po 30 minutách jej zpracujeme rukama do tvaru bochníku.
6
Bochník vložíme do nepřilnavé formy, vršek posypeme semínky a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 70 minut do zezlátnutí kůrky.
7
Hotový chléb necháme vystydnout při pokojové teplotě.