Include in Print View:
Název
Recipe Content
Info
Popis
Obrázky
Ingredience
Pokyny
Obsah živin
Poznámky
Extended Content
Sociální sdílení
O autorovi
Stránka s poděkováním
Tisk
Increase Text
Decrease Text
Lehký salát s pohankou a sušenými rajčaty
Způsob přípravy:
Vaření
Kuchyň:
Bez laktózy
,
Bez lepku
,
Vegan
,
Vegetarian
Uplatnění:
Salát
Ingredience
300
g
pohanky v suchém stavu
červená cibule
hrst blanšírovaných mandlí
25
g
čerstvé bazalky
150
g
sušených rajčat nenaložených v oleji
50
g
nakládaných kapary
hrst nesířených rozinek
špetka černého pepře
3
lžíce panenského olivového oleje lisovaného za studena
2
lžíce tahini pasty
1
lžička jablečného octa
bylinky na ozdobení
Pokyny
1
Pohanku důkladně propláchněte a uvařte dle návodu.
2
Rajčata namočte do horké vody, po chvilce (cca 10-15 minut) slijte.
3
Kapary propláchněte.
4
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
5
Mandle zlehka nasucho opražte.
6
Uvařenou a vychladlou pohanku promíchejte s cibulí, rajčaty, kapary, mandlemi a bazalkou.
7
Vše dochuťte pepřem a dresinkem (olej, tahini, ocet) a promíchejte.
8
Salát podávejte vychlazený, posypaný čerstvými bylinkami (petrželkou, koriandrem).