Include in Print View:
Název
Recipe Content
Info
Popis
Obrázky
Ingredience
Pokyny
Obsah živin
Poznámky
Sociální sdílení
O autorovi
Stránka s poděkováním
Tisk
Increase Text
Decrease Text
Lehká bramboračka s houbami
Způsob přípravy:
Vaření
Kuchyň:
Bez laktózy
,
Bez lepku
,
Vegan
,
Vegetarian
Uplatnění:
Polévky
Ingredience
1
lžíce olivového oleje
1
šalotka
500
g
brambor
1
l
zeleninového vývaru
100 – 200 ml rostlinné smetany
sůl
pepř
muškátový oříšek
1
hrnek hříbků
čerstvý rozmarýn
tymián
Pokyny
1
Uvaříme si zeleninový vývar, pokud ho už nemáme připravený předem.
2
Na lžíci olivového oleje restujeme nadrobno nakrájenou šalotku.
3
Lehce ji osolíme a přidáme oloupané a nakrájené syrové brambory.
4
Krátce promícháme a zalijeme zhruba ¾ vývaru.
5
Pod pokličkou vaříme do změknutí brambor.
6
Poté je mixujeme v pyré, opatrně vlijeme smetanu a dále mixujeme. Záleží na vás, jak moc jemnou polévku preferujete.
7
Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, zředíme zbylým vývarem a opět mixujeme.
8
Hříbky krátce restujeme na lžíci olivového oleje.
9
Ochutíme je solí, pepřem, čerstvými bylinkami a odstavíme z plotny.
10
Bramborový krém rozdělíme do misek, ozdobíme hříbky a ihned podáváme.