Include in Print View:
Název
Recipe Content
Info
Popis
Obrázky
Ingredience
Pokyny
Obsah živin
Poznámky
Extended Content
Sociální sdílení
O autorovi
Stránka s poděkováním
Tisk
Increase Text
Decrease Text
Ořechovo-rozinkové jáhlové koule
Způsob přípravy:
Vaření
Kuchyň:
Bez lepku
,
Vegetarian
Uplatnění:
Zdravé mlsání
Ingredience
1
hrnek jáhel
100
g
mletých lískových ořechů
3
hrnky mléka (může být i rostlinné)
6
lžic rýžového sirupu
2
hrsti rozinek
Pokyny
1
Jáhly propereme v horké vodě, abychom je zbavili nečistot a hořkosti.
2
Proprané jáhly nasypeme do hrnce a zalijeme mlékem.
3
Vaříme na mírném ohni přibližně 20 minut.
4
Ke konci musíme pravidelně míchat, aby se jáhly nepřichytily ke dnu.
5
Jakmile jsou jáhly měkké, odstavíme je z plotny.
6
Přidáme rýžový sirup, rozinky a přibližně 1/3 lískových ořechů.
7
Směs pořádně zamícháme a necháme vychladnout.
8
Z vychladlé hmoty tvarujeme koule a obalujeme je v mletých lískových ořechách.