Include in Print View:
Název
Recipe Content
Info
Popis
Obrázky
Ingredience
Pokyny
Obsah živin
Poznámky
Extended Content
Sociální sdílení
O autorovi
Stránka s poděkováním
Tisk
Increase Text
Decrease Text
Hrášková polévka s baby špenátem a kadeřávkem
Způsob přípravy:
Vaření
Kuchyň:
Bez laktózy
,
Bez lepku
,
Vegan
,
Vegetarian
Uplatnění:
Polévky
Ingredience
200
g
zeleného hrášku
50
g
baby špenátu
50
g
kadeřávku
1–1,5 l zeleninového vývaru
velká brambora
lžíce olivového oleje
šalotka
hrst pažitky
sůl
bílý pepř
muškátový oříšek
lístky špenátu, kadeřávku, výhonků, řeřichy na ozdobu
Pokyny
1
Uvaříme si zeleninový vývar.
2
Na lžíci olivového oleje restujeme nadrobno nakrájenou šalotku.
3
Lehce osolíme a přidáme oloupanou a nakrájenou syrovou bramboru.
4
Krátce promícháme a zalijeme zhruba ¾ vývaru.
5
Bramboru uvaříme pod pokličkou doměkka.
6
Přidáme hrášek, špenát, kadeřávek, pažitku a vaříme ještě pár minut.
7
Poté mixujeme v pyré, opatrně vlijeme zbytek vývaru a dále mixujeme.
8
Množství vývaru záleží, jak moc jemnou polévku chceme.
9
Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a opět mixujeme.
10
Před podáváním ještě prohřejeme.
11
Zelený krém rozdělíme do misek, ozdobíme např. špenátem, kadeřávkem, výhonky, bylinkami a ihned podáváme.