Include in Print View:
Název
Recipe Content
Info
Popis
Obrázky
Ingredience
Pokyny
Obsah živin
Poznámky
Sociální sdílení
O autorovi
Stránka s poděkováním
Tisk
Increase Text
Decrease Text
Grilovaný kebab s bramborovo-celerovou kaší a salátem
Způsob přípravy:
Grilování
Kuchyň:
Bez lepku
Uplatnění:
Obědy a večeře
Ingredience
Na kebab
500
g
mletého hovězího masa, nejlépe v bio kvalitě
1/2
střední cibule
2
stroužky česneku
1
lžíce nadrobno pokrájené petržele
1
lžička mletého římského kmínu
1
lžička mleté uzené papriky
sůl
Na kaši
400
g
oloupaných brambor
400
g
oloupaného celeru
200
ml
mléka
15
g
másla
sůl
Na salát
rajčata
papriky
okurka
olivový olej
balsamikový ocet
sůl
čerstvě mletý pepř
pokrájená petrželka
Pokyny
1
Maso dejte do mísy. Cibuli nakrájejte najemno a přidejte k masu.
2
Dále přidejte prolisovaný česnek, petrželku, koření a sůl. Důkladně promíchejte.
3
Z masa vytvarujte šišky a napichujte na špejle.
4
Oloupané brambory nakrájejte na kostky.
5
Celer nakrájejte na kostky o něco menší než brambory, zalijte horkou vodou, osolte a vařte doměkka.
6
Ohřejte mléko s máslem. Uvařenou zeleninu rozšťouchejte a poté s mlékem a máslem vyšlehejte na kaši.
7
Maso grilujte ze všech stran několik minut.
8
Zeleninu nakrájejte na drobné kostičky, zakápněte olejem a octem, dochuťte solí, pepřem a petrželkou a podávejte spolu s kebaby a kaší.