Include in Print View:
Název
Recipe Content
Info
Popis
Obrázky
Ingredience
Pokyny
Obsah živin
Poznámky
Extended Content
Sociální sdílení
O autorovi
Stránka s poděkováním
Tisk
Increase Text
Decrease Text
Francouzské brambory s ořechovým sýrem
Způsob přípravy:
Pečení
Kuchyň:
Bez laktózy
,
Bez lepku
,
Vegan
,
Vegetarian
Uplatnění:
Obědy a večeře
Ingredience
500
g
brambor
250
g
mandlového sýra
1
cibule
3
stroužky česneku
nať čerstvé petrželky
1
lžíce olivového oleje
špetka černého pepře
špetka himalájské soli
směs sušených bylinek
Pokyny
1
Brambory oškrábejte, opláchněte a nakrájejte na tenké plátky.
2
Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.
3
V míse smíchejte sýr, sůl, pepř a bylinky včetně nadrobno nasekané petrželky.
4
Bramborové plátky obalte ve směsi z obou stran.
5
Na pánvi na olivovém oleji orestujte cibuli s česnekem, orestované je řihoďte k bramborám.
6
Do nepřilnavé zapékací mísy navrstvěte brambory, zbylou směsí je přelijte a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C na cca 50 minut.
7
Brambory podávejte jako přílohu nebo jen tak samotné.