Na oleji zpěňte cibuli, česnek, po chvíli k nim přihoďte papriku, houby, mletou papriku, tymián, rozmarýn, sůl, pepř a vše pod pokličkou poduste doměkka.
7 Směs poté přendejte do mixéru, přisypte k ní mouku, citrónovou kůru, fazole a ořechy. Vše krátce rozmixujte do kompaktní hmoty. Přidejte mouku, pokud je směs příliš řídká.
8 Z hmoty rukama vyválejte stejně velké klobásy.
9 Jednotlivě je zabalte do pečicího papíru a následně alobalu.
10 Zabalené klobásy vložte do vroucí vody a vařte cca 25 minut (doba vaření závisí na velikosti a tloušťce klobás).
11 Klobásy vyjměte z vody, nechte je vychladnout při pokojové teplotě a poté je zbavte obalů.
12 Klobásy můžete rovnou servírovat, případně je ještě z každé strany krátce opéct či ogrilovat.