Include in Print View:
Název
Recipe Content
Info
Popis
Obrázky
Ingredience
Pokyny
Obsah živin
Poznámky
Sociální sdílení
O autorovi
Stránka s poděkováním
Tisk
Increase Text
Decrease Text
Čína z tofu se zeleninou a rýží
Způsob přípravy:
Restování
Uplatnění:
Obědy a večeře
Ingredience
200
g
tofu natural
2
lžíce sójové omáčky
šťáva z ½ limety
1
lžíce tapiokového škrobu
1
lžíce kokosového cukru
2
lžíce sezamového oleje
1
stroužek česneku
1
cm čerstvého zázvoru
1
červená paprika
1
svazek jarní cibulky
sůl
pepř
čerstvá bazalka
100
g
rýže natural
sezamová semínka
Pokyny
1
Tofu nakrájíme na menší kostky.
2
Česnek a zázvor pokrájíme na plátky, zeleninu na větší kousky.
3
V míse prošleháme sójovou omáčku s limetou, škrobem a kokosovým cukrem.
4
Touto směsí přelijeme tofu a necháme alespoň 15 minut marinovat, klidně i přes noc.
5
Poté rozehřejeme olej v široké pánvi, přidáme nakrájený česnek a zázvor.
6
Minutu promícháme a vsypeme nakrájenou zeleninu.
7
Za občasného míchání restujeme zhruba 5 minut, přidáme tofu a restujeme dalších 5 minut.
8
Dochutíme solí, pepřem, bazalkou a odstavíme z plotny.
9
Podáváme posypané sezamovými semínky.