Include in Print View:
Název
Recipe Content
Info
Popis
Obrázky
Ingredience
Pokyny
Obsah živin
Poznámky
Sociální sdílení
O autorovi
Stránka s poděkováním
Tisk
Increase Text
Decrease Text
Celozrnný mazanec bez vajec a bílého cukru
Způsob přípravy:
Pečení
Uplatnění:
Pečivo
Ingredience
1
lžíce chia semínek + 3 lžíce vody
230
g
celozrnné špaldové mouky
100
g
celozrnné pšeničné mouky
1
kostka čerstvého droždí
200
ml
vlažného rostlinného mléka
70
g
kokosového cukru
špetka vanilkového prášku
70
g
100% kokosového oleje
4
g
soli
citronová kůra z 1 bio citronu
35
g
rozinek
35
g
mandlí
Pokyny
1
Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
2
Z droždí, trochy vlažného mléka, cukru a mouky připravíme kvásek a necháme na teplém místě vykynout.
3
Chia semínka promícháme s vodou a odložíme stranou, aby nabobtnala.
4
Ve velké míse promícháme špaldovou mouku s pšeničnou, vanilkovým práškem, solí a kokosovým cukrem.
5
Chia vejce smícháme s roztopeným kokosovým olejem a teplým mlékem a společně s kváskem přidáme k sypké směsi.
6
Vypracujeme vláčné těsto.
7
Na závěr přidáme citrónovou kůru, rozinky a vytvoříme bochánek.
8
Necháme až 90 minut kynout na teplém místě.
9
Poté vytvarujeme pomocí rukou mazanec, nařízneme jej do kříže, potřeme vodou smíchanou s kapkou oleje a posypeme nasekanými plátky mandlí.
10
Pečeme při 160 °C zhruba 40–50 minut.