Include in Print View:
Název
Recipe Content
Info
Popis
Obrázky
Ingredience
Pokyny
Obsah živin
Poznámky
Sociální sdílení
O autorovi
Stránka s poděkováním
Tisk
Increase Text
Decrease Text
Domácí slané sušenky z kmínu a hráškové mouky
Způsob přípravy:
Pečení
Kuchyň:
Bez laktózy
,
Bez lepku
,
Vegan
,
Vegetarian
Uplatnění:
Pečivo
Ingredience
200
g
mouky ze žlutého hrachu
60
ml
řepkového či olivového oleje
80
ml
vlažné vody
1/2
lžičky himalájské soli
4
lžíce drceného kmínu
Pokyny
1
V míse smíchejte mouku se solí a kmínem.
2
Do sypké směsi přilijte vodu i olej a všechny suroviny rukama propracujte v nerozpadající se těsto.
3
Těsto vyválejte do tenčího plátu o vámi preferované tloušťce.
4
Poté z něj vykrajujte jakékoli tvary a poklaďte je na plech vyložený pečicím papírem.
5
Krekry pečte v předehřáté troubě 15–20 minut dozlatova. Čas pečení závisí nejen na typu trouby, ale také na velikosti a tloušťce krekrů.
6
Upečené krekry nechte vychladnout a skladujte je ve vzduchotěsné nádobě.