Bezhladoveni.cz

Kategorie - Recepty se zázvorem

Zázvoru se právem přezdívá všelék. Obsahuje provitamin A, vitaminy B1, B2, C a E. Z minerálních látek je to pak především draslík, fosfor, hořčík, sodík, vápník a železo. Za jeho typickou vůni mohou obsažené esenciální oleje a za štiplavou chuť látka gingerol.

Čerstvý i sušený zázvor působí proti žaludečním nevolnostem a nechutenství. Umí potlačit pálení žáhy a poradí si i s nadýmáním. Účinkuje jako prevence proti chřipce a nachlazení. Obsažené látky snižují cholesterol, posilují imunitu, pomáhají při redukci váhy a působí preventivně proti vzniku rakoviny.

Čerstvý zázvor chutná dobře v horkém nápoji i jako součást různých masových a zeleninových směsí či polévek. Sušený zázvor můžete použít nejen do slaných jídel, ale také do pečiva, sušenek a moučníků, kterým dodá příjemné aroma.

Přečtěte si více v našem magazínu:

3 moučníky z rebarbory

V obchodech se začíná objevovat čerstvá rebarbora, která bývá z jara nejšťavnatější. Tak co ji zapojit do jídelníčku? Na chuti na sladké není nic špatného, když si uhlídáme snědené množství a domácí kvalitu...

Zdravé recepty z červené řepy

Chuť červené řepy ovlivňuje přítomnost cukrů a malého množství kyseliny jablečné, vinné a citronové. Kromě senzorických vlastností řepa obohacuje lidský organismus především o cenné vitamíny a velké množství minerálních...