Podzim je tu a spolu s ním i polévková sezóna. Zahajte ji netradiční dýňovou laksou obohacenou výrazným, lehce pikantním kořením. Díky česneku, zázvoru a kajenskému pepři navíc posílíte imunitu. Pikantní thajská...
Kategorie - Recepty se zázvorem
Zázvoru se právem přezdívá všelék. Obsahuje provitamin A, vitaminy B1, B2, C a E. Z minerálních látek je to pak především draslík, fosfor, hořčík, sodík, vápník a železo. Za jeho typickou vůni mohou obsažené esenciální oleje a za štiplavou chuť látka gingerol.
Čerstvý i sušený zázvor působí proti žaludečním nevolnostem a nechutenství. Umí potlačit pálení žáhy a poradí si i s nadýmáním. Účinkuje jako prevence proti chřipce a nachlazení. Obsažené látky snižují cholesterol, posilují imunitu, pomáhají při redukci váhy a působí preventivně proti vzniku rakoviny.
Čerstvý zázvor chutná dobře v horkém nápoji i jako součást různých masových a zeleninových směsí či polévek. Sušený zázvor můžete použít nejen do slaných jídel, ale také do pečiva, sušenek a moučníků, kterým dodá příjemné aroma.