Kategorie - Recepty se zázvorem

Zázvoru se právem přezdívá všelék. Obsahuje provitamin A, vitaminy B1, B2, C a E. Z minerálních látek je to pak především draslík, fosfor, hořčík, sodík, vápník a železo. Za jeho typickou vůni mohou obsažené esenciální oleje a za štiplavou chuť látka gingerol.

Čerstvý i sušený zázvor působí proti žaludečním nevolnostem a nechutenství. Umí potlačit pálení žáhy a poradí si i s nadýmáním. Účinkuje jako prevence proti chřipce a nachlazení. Obsažené látky snižují cholesterol, posilují imunitu, pomáhají při redukci váhy a působí preventivně proti vzniku rakoviny.

Čerstvý zázvor chutná dobře v horkém nápoji i jako součást různých masových a zeleninových směsí či polévek. Sušený zázvor můžete použít nejen do slaných jídel, ale také do pečiva, sušenek a moučníků, kterým dodá příjemné aroma.

Přečtěte si více v našem magazínu:

RECEPT: Kari z červené řepy

Jíte očima? Kari z červené řepy na vás udělá dojem. O dokonalý chuťový zážitek se postará směs kokosového mléka, kmínu, zázvoru, chilli a kari koření. Kari s červenou řepou a kešu ořechy Ingredience: Menší červená řepa...

RECEPT: Tofu čína s cuketou

Chcete svůj bezmasý jídelníček rozšířit o další zdravé jídlo plné přirozených chutí? Vyzkoušejte čínu bohatou na zeleninu a rostlinnou bílkovinu, s minimem tuku a kvalitními sacharidy. Zeleninová čína s cuketou a tofu...