Kategorie - Recepty se špenátem

Listy špenátu obsahují až 88 % vody. Zbytek tvoří bílkoviny, sacharidy, vláknina, vitaminy a minerály. Ze špenátu načerpáte vitaminy A, B1, B2, B6, C, E, K a také draslík, fosfor, křemík, měď, sodík, vápník a železo.

Zařazením špenátových listů do jídelníčku posílíte svůj zrak, zvýšíte obranyschopnost organismu a zabráníte řídnutí kostí. Díky obsahu železa pomáhají bojovat s chudokrevností, bolestmi hlavy a potížemi s dýcháním. Draslík reguluje krevní tlak a vitamin A chrání kůži před slunečním zářením.

Klasický i baby špenát seženete po celý rok v čerstvé i mražené podobě. Můžete z něj uvařit výbornou krémovou polévku, omáčku k těstovinám, použít ho jako náplň do palačinek nebo přidat do nádivky. Čerstvé listy jsou výborné do zeleninových salátů.

Přečtěte si více v našem magazínu:

RECEPT: Velikonoční nádivka

Velikonoční svátky jsou pomalu tady a s nimi i typické jarní pokrmy, jakými jsou beránek, mazanec, pučálka, jidáše, špenátové pokrmy, jarní polévky, vajíčková pomazánka, jehněčí a mnoho dalších. Dnes bude řeč o...

26 smoothie receptů na každý den!

Milujete smoothie a míváte pocit, že při jeho koupi ve městě za něj utratíte neskutečně hříšné peníze? Není divu, je tomu skutečně tak! Právě proto doporučujeme si připravovat smoothie v pohodlí domova, za méně peněz a...