Kategorie - Recepty se špenátem

Listy špenátu obsahují až 88 % vody. Zbytek tvoří bílkoviny, sacharidy, vláknina, vitaminy a minerály. Ze špenátu načerpáte vitaminy A, B1, B2, B6, C, E, K a také draslík, fosfor, křemík, měď, sodík, vápník a železo.

Zařazením špenátových listů do jídelníčku posílíte svůj zrak, zvýšíte obranyschopnost organismu a zabráníte řídnutí kostí. Díky obsahu železa pomáhají bojovat s chudokrevností, bolestmi hlavy a potížemi s dýcháním. Draslík reguluje krevní tlak a vitamin A chrání kůži před slunečním zářením.

Klasický i baby špenát seženete po celý rok v čerstvé i mražené podobě. Můžete z něj uvařit výbornou krémovou polévku, omáčku k těstovinám, použít ho jako náplň do palačinek nebo přidat do nádivky. Čerstvé listy jsou výborné do zeleninových salátů.

Přečtěte si více v našem magazínu:

RECEPT: Smoothie se špenátem a modrou spirulinou

Připravte si smoothie výjimečné svými nutričními vlastnostmi i prospěšnými účinky na lidské zdraví. Díky špenátu a spirulině dodáte tělu denní porci zeleně. Špenátovo-spirulinové smoothie Ingredience: ¼ ananasu ½ manga...

RECEPT: Jarní závitky s tahini dipem

Dejte šanci syrové stravě. Je všestranná, jednoduchá a velmi chutná. O očistných účincích nemluvě. Začněte třeba jednoduchým receptem na závitky z čerstvé zeleniny a dvojitou dávkou bylinek. Raw jarní zeleninové rolky...