Chcete mít kontrolu nad tím, co obsahuje vaše müsli? Vyrobte si ho doma. Není na tom nic těžkého. Navíc ušetříte a ještě si lépe pochutnáte. Není totiž nad to snídat domácí müsli! Domácí müsli s oříšky a semínky...
Kategorie - Recepty se skořicí
Skořicová kůra má nezaměnitelnou chuť i vůni. Obsahuje vlákninu, mangan, vápník, železo, vitamin K a další ochranné antioxidanty.
Aromatická skořice má blahodárný vliv na zažívání a imunitu, upravuje hladinu cukru i cholesterolu v krvi a chrání srdce. Působí preventivně před vznikem rakoviny, cukrovky a neurodegenerativních onemocnění. Díky vysoké hladině antioxidantů snižuje poškození volnými radikály a oddaluje stárnutí. Má protizánětlivé účinky, bojuje proti zánětům, snižuje otoky, pomáhá při bolestech svalů a premenstruačním syndromu.
Skořice příjemně ochutí sladké i slané pokrmy. Hojně se používá v asijské, turecké, španělské i arabské kuchyni. Hodí se do pečiva, dezertů a nákypů. Málokdo si bez ní umí představit jablečný závin, jablko v županu nebo vánoční cukroví.