Kategorie - Recepty se skořicí

Skořicová kůra má nezaměnitelnou chuť i vůni. Obsahuje vlákninu, mangan, vápník, železo, vitamin K a další ochranné antioxidanty.

Aromatická skořice má blahodárný vliv na zažívání a imunitu, upravuje hladinu cukru i cholesterolu v krvi a chrání srdce. Působí preventivně před vznikem rakoviny, cukrovky a neurodegenerativních onemocnění. Díky vysoké hladině antioxidantů snižuje poškození volnými radikály a oddaluje stárnutí. Má protizánětlivé účinky, bojuje proti zánětům, snižuje otoky, pomáhá při bolestech svalů a premenstruačním syndromu.

Skořice příjemně ochutí sladké i slané pokrmy. Hojně se používá v asijské, turecké, španělské i arabské kuchyni. Hodí se do pečiva, dezertů a nákypů. Málokdo si bez ní umí představit jablečný závin, jablko v županu nebo vánoční cukroví.

Přečtěte si více v našem magazínu: