Kategorie - Recepty s vlašskými ořechy

Vlašské ořechy jsou zásobárnou nenasycených mastných kyselin, vlákniny a proteinů. Obsahují vitaminy B1, B2, B3, B6, B9, A a E. Nechybí ani hořčík, draslík, fosfor, mangan, měď a zinek.

Posilují srdce, cévy a nervový systém, zlepšují funkci mozku a přináší duševní pohodu. Dále podporují obranyschopnost organismu, bojují proti chudokrevnosti, snižují hladinu cholesterolu v krvi a působí jako prevence rakoviny a Alzheimerovy choroby.

Vlašské ořechy mají v kuchyni široké využití. Dobře chutnají v domácím pečivu, dezertech, zeleninových i ovocných salátech, müsli nebo třeba ovesné kaši. V předvánočním období se jedná o velice ceněnou surovinu. České vánoční cukroví by bez nich nebylo ono.

Přečtěte si více v našem magazínu:

RECEPT: Zdravé sušenky z ovesných vloček

Jedním z častých mýtu při hubnutí je ten, že si musíme odepřít sladké. To není pravda. Nemusíme. Cukry naše tělo potřebuje, jenom bychom mu je měli dodávat ve zdravější podobě.  Jelikož dbáme na zdravý životní...