Kategorie - Recepty s vlašskými ořechy

Vlašské ořechy jsou zásobárnou nenasycených mastných kyselin, vlákniny a proteinů. Obsahují vitaminy B1, B2, B3, B6, B9, A a E. Nechybí ani hořčík, draslík, fosfor, mangan, měď a zinek.

Posilují srdce, cévy a nervový systém, zlepšují funkci mozku a přináší duševní pohodu. Dále podporují obranyschopnost organismu, bojují proti chudokrevnosti, snižují hladinu cholesterolu v krvi a působí jako prevence rakoviny a Alzheimerovy choroby.

Vlašské ořechy mají v kuchyni široké využití. Dobře chutnají v domácím pečivu, dezertech, zeleninových i ovocných salátech, müsli nebo třeba ovesné kaši. V předvánočním období se jedná o velice ceněnou surovinu. České vánoční cukroví by bez nich nebylo ono.

Přečtěte si více v našem magazínu:

3 recepty z čekanky

Čekanka obecná je původem evropská rostlina, která se začala využívat v léčitelství a postupně i pro výrobu salátů. Produkty z čekanky neobsahují kofein a obsažené hořčiny navíc podporují trávení a vylučování žluče. Již...

RECEPT: Salát s kozím sýrem a medem

Jste milovníci dobrého kozího sýru? Tento recept si určitě oblíbíte. Kombinace sýru výrazné chuti se sladkým medem a křupavým salátem je výborné podzimní jídlo, které vás nejen zasytí, ale dodá vám také všechny potřebné...

Recepty na zdravé vánoční cukroví

Vánoce už se blíží a s nimi přichází i doba úklidu, nakupování a samozřejmě pečení. Mnoho lidí se Vánoc kvůli všem dobrotám, co přináší, obává, proto zde máme pár receptů na zdravé alternativy vánočního cukroví...

RECEPT: Zdravý celerový salát

Mrkev, celer, petržel, to je naše české trio! Často se v receptech nachází spolu, ale vynikají i každý zvlášť. Zeleninové šťávy obsahující celer, červenou řepu a mrkev působí doslova jako životabudiče. Celeru se...