Kategorie - Recepty s vlašskými ořechy

Vlašské ořechy jsou zásobárnou nenasycených mastných kyselin, vlákniny a proteinů. Obsahují vitaminy B1, B2, B3, B6, B9, A a E. Nechybí ani hořčík, draslík, fosfor, mangan, měď a zinek.

Posilují srdce, cévy a nervový systém, zlepšují funkci mozku a přináší duševní pohodu. Dále podporují obranyschopnost organismu, bojují proti chudokrevnosti, snižují hladinu cholesterolu v krvi a působí jako prevence rakoviny a Alzheimerovy choroby.

Vlašské ořechy mají v kuchyni široké využití. Dobře chutnají v domácím pečivu, dezertech, zeleninových i ovocných salátech, müsli nebo třeba ovesné kaši. V předvánočním období se jedná o velice ceněnou surovinu. České vánoční cukroví by bez nich nebylo ono.

Přečtěte si více v našem magazínu: