Chladné podzimní počasí k hřejivým polévkám přímo vybízí. My tentokrát dali přednost zajeté klasice, na kterou se spoléháme velice. A pokud i vás chuť pečeného květáku moc baví, nečekejte na nic a hurá na ni! Podzimní...
Kategorie - Recepty s tahini
Směs drcených sezamových semínek s olejem a solí je základem kuchyně Středního východu i Středomoří. V originále se nazývá tahini, tahina, tehina či tchina. Sám Hippokrates prý chválil její skvělé vlastnosti:
- Obsahuje řadu zdraví prospěšných látek a platí za jeden z nejlepších zdrojů vápníku.
- Podporuje vytrvalost, soustředění a celkovou psychickou i fyzickou odolnost. Tyto výhody využívali i váleční piloti.
- Je snadno stravitelná a podporuje v těle látkovou výměnu. Díky obsahu nenasycených tuků a hodnotných bílkovin se hodí i při hubnutí.
- Podporuje zdraví srdce a cév, očí, sliznic, vlasů, nehtů a celkovou obranyschopnost.
Tahini si můžete vyrobit sami doma podle našeho návodu.