Kategorie - Recepty s tahini

Směs drcených sezamových semínek s olejem a solí je základem kuchyně Středního východu i Středomoří. V originále se nazývá tahini, tahina, tehina či tchina. Sám Hippokrates prý chválil její skvělé vlastnosti:

  • Obsahuje řadu zdraví prospěšných látek a platí za jeden z nejlepších zdrojů vápníku.
  • Podporuje vytrvalost, soustředění a celkovou psychickou i fyzickou odolnost. Tyto výhody využívali i váleční piloti.
  • Je snadno stravitelná a podporuje v těle látkovou výměnu. Díky obsahu nenasycených tuků a hodnotných bílkovin se hodí i při hubnutí.
  • Podporuje zdraví srdce a cév, očí, sliznic, vlasů, nehtů a celkovou obranyschopnost.

Tahini si můžete vyrobit sami doma podle našeho návodu.

RECEPT: Hummus ze žlutého hrachu

Luštěniny jsou cenným zdrojem kvalitních rostlinných bílkovin, sacharidů, vitaminů skupiny B, fosforu i železa. Naopak neobsahují téměř žádný tuk. Hrách navíc neodmyslitelně patří k Vánocům...