Kategorie - Recepty s tahini

Směs drcených sezamových semínek s olejem a solí je základem kuchyně Středního východu i Středomoří. V originále se nazývá tahini, tahina, tehina či tchina. Sám Hippokrates prý chválil její skvělé vlastnosti:

  • Obsahuje řadu zdraví prospěšných látek a platí za jeden z nejlepších zdrojů vápníku.
  • Podporuje vytrvalost, soustředění a celkovou psychickou i fyzickou odolnost. Tyto výhody využívali i váleční piloti.
  • Je snadno stravitelná a podporuje v těle látkovou výměnu. Díky obsahu nenasycených tuků a hodnotných bílkovin se hodí i při hubnutí.
  • Podporuje zdraví srdce a cév, očí, sliznic, vlasů, nehtů a celkovou obranyschopnost.

Tahini si můžete vyrobit sami doma podle našeho návodu.

RECEPT: Tradiční cizrnový hummus

Hledáte cestu, jak do jídelníčku zařadit více luštěnin? Cizrnový hummus představuje ideální řešení. Předem připravený v lednici vždy najde své využití. Poslouží jako dip, pomazánka na pečivo nebo příloha k hlavnímu...

RECEPT: Jarní závitky s tahini dipem

Dejte šanci syrové stravě. Je všestranná, jednoduchá a velmi chutná. O očistných účincích nemluvě. Začněte třeba jednoduchým receptem na závitky z čerstvé zeleniny a dvojitou dávkou bylinek. Raw jarní zeleninové rolky...