Kategorie - Recepty s pomerančem

Šťavnaté pomeranče dodávají draslík, hořčík, selen, vápník, měď i vitaminy C, B2 nebo B7. Dužina obsahuje přes 3 % vlákniny a cenné karotenoidy a flavonoidy.

Pomeranče pomáhají látkové výměně, budí energii, podporují duševní zdraví a aktivují žlázy s vnitřní sekrecí. Flavonoidy chrání mozek, srdce a krevní oběh. Pravidelná konzumace čerstvých pomerančů posiluje imunitní systém, zpomaluje stárnutí buněk a snižuje riziko rakoviny trávicího traktu a plic.

Pomeranče chutnají výborně syrové i tepelně upravené. Hodí se do ovocných salátů, smoothie i do omáček ke slaným masovým jídlům. Vyzkoušejte také domácí marmeládu, sirup, zavařeninu nebo pečený čaj.

Přečtěte si více v našem magazínu:

RECEPT: Smoothie s červenou řepou proti chřipce

Rudou barvou pyšní se, od ostatní zeleniny liší se. Léčivých účinků celou řadu má a s mnohými nemocemi do boje se dá. Na chřipku, angínu, pro lepší trávení či jen tak pro chuť, uděláte nejlépe, když do smoothie ji...

RECEPT: Jahodový dort s kokosem

Taky se na sezónu jahod těšíte hned od chvíle, kdy skončí ta minulá? My taky. I doma u naší blogerky Lucky jahody mizí doslova rychlostí blesku. Proto se nemohla dočkat, až pro vás připraví nějaký recept právě...