Špagetová dýně je u nás poněkud neznámá surovina, ale pevně doufáme, že se její sláva bude šířit dál a stane se mnohem dostupnější než nyní. Je totiž naprosto skvělá. Můžete ji připravit jako každé jiné klasické...
Kategorie - Recepty s olivovým olejem
Olivový olej je základem středomořské kuchyně. Obsahuje zdravé tuky, vitamin E, vitamin A, polyfenoly, antioxidanty, sodík, vápník i draslík.
Naopak neobsahuje cholesterol, a proto je vhodný i pro osoby, které bojují s jeho vyšší hladinou v krvi. Ulevuje při trávicích těžkostech, žaludečních nevolnostech i zácpě. Odstraňuje z těla toxické látky a působí preventivně proti kardiovaskulárním nemocem, rakovině tlustého střeva, prsu, jícnu a žaludku.
Na vaření se hodí běžný olivový olej, pro studenou kuchyni je lepší panenský. Restujte na něm maso i zeleninu, pokapejte jím salát nebo z něj připravte chutný dresink či marinádu. Velkou dobrotou jsou pak špagety aglio e olio s olivovým olejem, česnekem a chilli papričkou.
- Patří olivový olej k hubnutí?
- Srovnání 9 olejů na vaření: Který vyhrává?