Kuskus vyráběný z tvrdozrnné pšenice si u nás získal velikou oblibu. Vzhledově se podobá drobným kuličkám, chuť má neutrální a původ nejasný. Připisuje se severní Africe. Dnes již plní regály všech obchodů a běžně jej...
Kategorie - Recepty s okurkami
Salátová okurka obsahuje spoustu vody, vitaminů a minerálů. Díky nízké kalorické hodnotě je skvělým pomocníkem při shazování kil. Dodává provitamin A, vitaminy skupiny B, vitamin C, bór, draslík, fosfor, mangan, síru i vápník.
Lahodná zelenina podporuje činnost jater, je důležitá pro správný vývoj kostí a kloubů, hydratuje pokožku, zlepšuje činnost ledvin a vyplavuje z těla nebezpečné toxiny. Díky hořčíku účinně bojuje proti otokům a svalovým křečím. Čerstvá okurková šťáva se doporučuje při zánětech dásní, působí jako účinná prevence artritidy, zmírňuje bolesti kloubů a upravuje krevní tlak.
Z okurky vytvoříte chutný salát, studenou polévku i jogurtový dip. Často se používá jako příloha k masu, ale můžete ji chroupat i jen tak.