Kategorie - Recepty s mandlovým mlékem

Mandlové mléko je plné zdraví prospěšných látek. Kromě sacharidů, bílkovin, zdravých tuků a vody se v něm nachází také vláknina, vitaminy A, D a E, fosfor, hořčík, sodík, vápník a železo.

Je skvělé pro osoby s intolerancí laktózy, celiaky, diabetiky, vegetariány i vegany. Nezatěžuje trávení, snižuje cholesterol, zlepšuje kvalitu spánku a udržuje čisté cévy. Dále odkyseluje organismus, zklidňuje nervový systém, pomáhá při hubnutí a vyživuje svalstvo. Pravidelná konzumace působí jako účinná prevence osteoporózy, kardiovaskulárních chorob a cukrovky.

Mandlové mléko má v kuchyni široké využití. Můžete ho přidat do kávy, čaje i smoothie. Zkrátka všude tam, kde byste jinak sáhli po mléku kravském. Dobře chutná v palačinkách, lívancích, kaších i omáčkách.

Přečtěte si více v našem magazínu:

RECEPT: Jahodový dort s kokosem

Taky se na sezónu jahod těšíte hned od chvíle, kdy skončí ta minulá? My taky. I doma u naší blogerky Lucky jahody mizí doslova rychlostí blesku. Proto se nemohla dočkat, až pro vás připraví nějaký recept právě...