Kategorie - Recepty s kešu

Ořechy kešu jsou skvělým zdrojem kyseliny listové, vitaminů skupiny B, omega-3 a omega-6 polynenasycených mastných kyselin, fosforu, hořčíku, manganu, mědi, zinku a železa.

Upravují hladinu cholesterolu v krvi a zahánějí chudokrevnost. Působí pozitivně na nervovou soustavu, zlepšují kvalitu pokožky, nehtů a vlasů, snižují krevní tlak, prospívají srdci a cévám a pomáhají odstraňovat zácpu. Vysoký obsah hořčíku snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění, bojuje proti svalovým křečím a podporuje celkovou imunitu.

Kešu ořechy jsou skvělé jako malá svačinka mezi jídly. Zpestří domácí müsli, kaši, rizoto nebo třeba salát. Často se používají v asijských receptech. Výborně si rozumí s kuřecím masem a zeleninou.

Přečtěte si více v našem magazínu:

3 recepty z čekanky

Čekanka obecná je původem evropská rostlina, která se začala využívat v léčitelství a postupně i pro výrobu salátů. Produkty z čekanky neobsahují kofein a obsažené hořčiny navíc podporují trávení a vylučování žluče. Již...