Kategorie - Recepty s kakaovými boby

Kakaové boby jsou bohatým zdrojem hořčíku, draslíku, chromu, mědi, manganu, síry, zinku a železa. Obsahují také množství antioxidantů, omega-3 a omega-6 mastné kyseliny, vitamin K, vitamin E a vitaminy skupiny B.

Představují ideální prevenci kardiovaskulárních chorob, diabetu a vysokého krevního tlaku. Povzbuzují imunitní systém, působí blahodárně na svaly, nervy i trávení. Mají silné protizánětlivé účinky, zlepšují náladu, povzbuzují mozkovou činnost a zrychlují metabolismus. Jsou skvělé při hubnutí i k podpoře regenerace po sportovním výkonu.

Nejvíce živin obsahují nepražené kakaové boby, které si můžete dát jako malou svačinku, přidat do ranní kaše nebo s nimi ozdobit oblíbený moučník. Jsou základní složkou kvalitní čokolády – hledejte takovou, která má alespoň 70 % kakaa.

Přečtěte si více v našem magazínu:

RECEPT: Smoothie afrodiziakum

Proč čekat na svátek zamilovaných? Hýčkejte sebe i svou drahou polovičku po celý rok, a to nejlépe nápojem plným lásky s obsahem zdraví prospěšných látek. Kromě afrodiziakálních účinků navíc pozitivně působí na...