Kategorie - Recepty s kakaem

Kakao je bohatým zdrojem minerálů, vitaminů a dalších cenných látek. Obsahuje hlavně hořčík, draslík, mangan, zinek, selen, chrom, vápník, vitamin C a vitaminy skupiny B. Nachází se v něm řada antioxidantů a flavonoidů, které mají pozitivní vliv na naše tělo.

Působí jako účinná prevence kardiovaskulárních chorob a vysokého krevního tlaku. Zlepšuje imunitu a pomáhá bojovat s nachlazením i různými virózami. Působí protizánětlivě a povzbuzuje metabolismus. Je požehnáním pro nervový systém, zklidňuje napětí a zlepšuje náladu. Má skvělé regenerační schopnosti, proto bývá oblíbenou surovinou sportovců.

V obchodech hledejte čistý kakaový prášek bez dalších příměsí. Vyhýbejte se produktům, které obsahují kromě pravého kakaa také přidaný tuk nebo cukr. Můžete ho přidat téměř do jakéhokoliv pokrmu. Nejlépe chutná v kaši, pudinku, bábovce, lívancích nebo domácí zmrzlině a čokoládě.

RECEPT: Zdravý dort pro vegany

Dort k narozeninám, svatbě či jiné příležitosti nemusí být plný máslového krému, čokoládové polevy, marcipánu, vajec, bílé mouky nebo cukru. Stačí obligátní bílou mouku nahradit libovolnou celozrnnou variantou či...

RECEPT: Zdravá domácí nutella

Arašídová a jiná ořechová másla jsou tak úžasná, že vám nikdy jedna lžíce nepostačí. Mnohdy máte co dělat, abyste se neprobojovali na dno sklenice, je to tak? Budiž vám útěchou, že jde opravdu o zdravé tuky a nedáváte...

RECEPT: Cuketové brownies

Kdo z vás má ještě doma poslední zbytky úrody cuket? Byla by hrozná škoda, nevyzkoušet tyto cuketové brownies a nepropašovat tak do sladkého dezertu kus zeleniny. Protože zeleniny není nikdy dost a kdo by si...