Kategorie - Recepty s kakaem

Kakao je bohatým zdrojem minerálů, vitaminů a dalších cenných látek. Obsahuje hlavně hořčík, draslík, mangan, zinek, selen, chrom, vápník, vitamin C a vitaminy skupiny B. Nachází se v něm řada antioxidantů a flavonoidů, které mají pozitivní vliv na naše tělo.

Působí jako účinná prevence kardiovaskulárních chorob a vysokého krevního tlaku. Zlepšuje imunitu a pomáhá bojovat s nachlazením i různými virózami. Působí protizánětlivě a povzbuzuje metabolismus. Je požehnáním pro nervový systém, zklidňuje napětí a zlepšuje náladu. Má skvělé regenerační schopnosti, proto bývá oblíbenou surovinou sportovců.

V obchodech hledejte čistý kakaový prášek bez dalších příměsí. Vyhýbejte se produktům, které obsahují kromě pravého kakaa také přidaný tuk nebo cukr. Můžete ho přidat téměř do jakéhokoliv pokrmu. Nejlépe chutná v kaši, pudinku, bábovce, lívancích nebo domácí zmrzlině a čokoládě.

10 inspirací na zdravé snídaně z Instagramu

Jsou vaše „ranní hody“ už poněkud jednotvárné? Nakoukněte s námi do kuchyně těch nejpovolanějších: Nadšených foodblogerů a fitnessáků, kteří sdílí své recepty na Instagramu. 5 snídaní nasladko 1. Řecký jogurt...