Kategorie - Recepty s javorovým sirupem

Javorový sirup vyniká výbornou chutí i složením. Obsahuje vitaminy A, D a skupiny B. Dodává také vápník, draslík, hořčík, mangan, zinek a železo. Má i velké množství antioxidantů, které chrání před útoky volných radikálů.

Slazení sirupem z javoru (v přiměřeném množství) má blahodárné účinky na funkci metabolismu. Pomáhá z těla vyplavovat škodlivé látky, zlepšuje trávení a je skvělý i při hubnutí. Podle zahraničních studií dokonce zabraňuje růstu rakovinových buněk a upravuje hladinu cukru v krvi.

Použijte jej k oslazení kaší, smoothie, pudinku, palačinek a lívanců. Skvělý je také do pečených moučníků, kávy nebo čaje. V létě si s ním přislaďte i domácí zmrzlinu.

Přečtěte si více v našem magazínu:

RECEPT: Domácí ovocná zmrzlina

Pokud nepatříte mezi zaryté odpůrce sladkého, jistě si léto také spojíte s jednou z nejoblíbenějších dobrot – zmrzlinou. Pro naši smůlu je ale zmrzlina jedním z největších zabijáků štíhlé linie, na které...

RECEPT: Zdravé sušenky z ovesných vloček

Jedním z častých mýtu při hubnutí je ten, že si musíme odepřít sladké. To není pravda. Nemusíme. Cukry naše tělo potřebuje, jenom bychom mu je měli dodávat ve zdravější podobě.  Jelikož dbáme na zdravý životní...