Kategorie - Recepty s javorovým sirupem

Javorový sirup vyniká výbornou chutí i složením. Obsahuje vitaminy A, D a skupiny B. Dodává také vápník, draslík, hořčík, mangan, zinek a železo. Má i velké množství antioxidantů, které chrání před útoky volných radikálů.

Slazení sirupem z javoru (v přiměřeném množství) má blahodárné účinky na funkci metabolismu. Pomáhá z těla vyplavovat škodlivé látky, zlepšuje trávení a je skvělý i při hubnutí. Podle zahraničních studií dokonce zabraňuje růstu rakovinových buněk a upravuje hladinu cukru v krvi.

Použijte jej k oslazení kaší, smoothie, pudinku, palačinek a lívanců. Skvělý je také do pečených moučníků, kávy nebo čaje. V létě si s ním přislaďte i domácí zmrzlinu.

Přečtěte si více v našem magazínu: