Kategorie - Recepty s houbami

Houby patří díky své nezaměnitelné chuti a vůni k milovaným i nenáviděným potravinám. Ale jedno je jisté: Mají minimum kalorií, zato spousty vlákniny, bílkovin, vitaminů – skupiny B, vitamin i provitamin A. Dodávají také minerální látky, hlavně hořčík, draslík, vápník a železo.

Vysoké množství vlákniny v houbách podporuje trávení, snižuje hladinu cholesterolu a odstraňuje zácpu. Minimální kalorická hodnota z nich dělá ideální potravinu pro redukční dietu. Řada hub posiluje i celkovou obranyschopnost. Hlíva ústřičná, shiitake a reishi houby mají antibakteriální, protiplísňové, protinádorové a detoxikační účinky.

Houby připravujte s minimem tuku a přidejte k nim zeleninu. Zlepšíte tak jejich stravitelnost. K nejlepším jídlům z hub patří bramboračka, houbové rizoto, smaženice nebo houbová omáčka na různé způsoby.

RECEPT: Slzovka s krevetami a houbami

Slzovka jsou velmi zdravá semena divoké trávy z Asie. Hodí se k detoxikaci organismu, má čisticí účinky, podporuje funkci sleziny a tak dále. Její konzumace se doporučuje i jako prevence a podpůrná léčba nádorů. Zkrátka...